sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Perjantai ja lauantai-iltoina tutustuin ensimmäistä kertaa Maltan yöelämään. Pe-ilta kului saksalaisten kera lähipubissa, joka oli ihan kiva paikka: Kun varasi pöydän niin joka juotavan mukana sai jonkin pienen ruoka-annoksen. Söin illan aikana ilmeisesti jonkin maksaa (mun mielest se ei kyl maistunu maksalta), naudan(?) lihaa, kanaa ja jotain mitä muut kutsui "rapusipseiksi".. oon syöny niitä joskus Suomessakin. Eilinen baari-ilta suuntautui bilekaupunki Pacevilleen, jota myös Partyvilleksi kutsutaan. Vähän hämmentävä paikka diskokaduillaan ja hirveellä mökällä ja ihmisvilinällä. Ehkä pitää vielä mennä joskus uudestaan - eilen tuli vähän paha olo, niin ei viihdytty kauaa.

Tavallista lauantaipäivän katumaisemaa


La päivällä kävin kurkkimassa Mostan terveyskeskuksessa ja pääsin tutustumaan mm. tunnettuun odotushuone-seuraleikkiin "Kenellä on nro x?" Siellä meinaan lääkärille jonotetaan vuoronumerolla ja sit ne odottelijat maltan kielellä keskustelee: "Olomolohöpöhöpö -- seventeen?" "höpöhöpö twentyfour twentyfive" osoitellen toisiaan ja yrittäen ilmeisesti selvittää kuka on jonossa missäkin kohtaa. Kuvio toistui tasaisin väliajoin kun tarpeeksi uutta porukkaa oli taas tullut odotushuoneeseen :P. Noh, reilu pari tuntia vierähti jonottaessa, mutta onneks sain hommani hoidettuu. Samalla reissulla tsekkasin myös komean Mostan kirkon noin niinkuin ulkoapäin. Mennään muistaakseni kielikurssin tourilla tutustumaan siihen vielä tarkemmin, sisätilat ovat ilmeisesti vähintääkin yhtä hulppeat.


Mostan kirkko


Onnistuin myös hankkimaan maltalaisen kännykkäliittymän, joka tarkoittaa sitä että voin alkaa soittelemaan ilmoituksiin vuokrattavista asunnoista! Jee! Odotan jo kovin innolla.. En ole oikein viitsinyt tänne ostella mitään tavaroita ja juttuja, kun tietää että joutuu kuitenkin raahaamaan pian kaiken pois. Kaipaan myös kunnollisia keittiövälineitä, nim. merk. keitän makaroneja paistinpannulla. Asunnon vuokraaminen ei ole täällä niin kallista kuin pelkäsin. 250-400 e/kk saa 1-2:n ja jopa 3:kin makuuhuoneen kalustetun asunnon.




Liput Lijan yllä

Huomenna alkaakin sitten kielikurssi ja yritän ehtiä käymään kv-asioista vastaavalla henkilöllä hoitamassa vaihdon paperisotaa, uusi viikko, uudet kujeet! :)

1 kommentti:

  1. Sairaalabingoa :) Toivottavasti ensikerralla on parempaa biletuuria..

    VastaaPoista