tiistai 15. syyskuuta 2009

Kielillä puhumista....


ċaw! (lausutaan kuten italian ciao). Tänään on ollut "jum issaħħab" (lausut. jum imsa(kurkku-h x 2)ab) eli pilvinen päivä. Maltan kielikurssi alkoi eilen ja se tuntuu kovin kiinnostavalta. Käytiin eilen myös kurssin jälkeen himoshoppaamassa jääkaappi täyteen ruokaa, sillä kivasti paikallisella supermarketilla tänne meidän asumukseen ilmainen kotiinkuljetuspalvelu. Loppuilta sujuikin chillaillessa ja uusiin naamoihin tutustuessa (moni tuli esim. n päivää ennen kielikurssia maahan ja suurin osa vaihtareista yleensä sijoittuu tänne University Residenceen)

Näkymä yliopistonmäeltä Vallettaan

Tänään oli kielikurssilla kyl semmonen päivä et huh huh... tuntu et aivot räjähtää...Käytiin läpi ääntämystä (ja ääntämyksen poikkeuksia), sanoja, määräisyyttä, omistusmuotoja, verbit olla ja omistaa ja verbien kieltomuotoja. Huh hei...

Meillä tosiaan on n. 4 h maltan kieltä päivässä (keskellä puolen tunnin tauko) ja tuntuu että opittavaa on ihan tajuttomasti.. nooh, ehkä se tästä kun saa vähän kiinni kielestä. Historiansa vuoksi maltan kieli on sekoitus seemiläistä, italialaista, ranskalaista ja englantilaista perimää. Lainasanoja tuntuu olevan jonkin verran, esim. italiasta ċikkulata = suklaa ja englannista erkondixiner = ilmastointilaite. Sitten on näitä seemiläisen perheen sanoja, joista erityisesti tykkään, kun ovat niin jännän kuuloisia, esim. xemx = aurinko (lausut. shemsh). Saa nähdä mitä me oikeesti osataan vajaan kuukauden päästä kun kurssi loppuu... :)

Bussia odotellessa

Rupesin juuri äsken soittelemaan asuntoilmoituksista, ensi viikolla pitäisi meinaan jo muuttaa. Huomenna tehdään kielikurssin kanssa reissu Vallettaan, jee! :) Nyt takaisin soittelun pariin ja kohta vois jottai ruokaakin väsäillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti