torstai 10. syyskuuta 2009

Elämän aloittelua Maltalla

Tännään on torstai ja olen Maltan maaperälle siis jo päässyt.


Pidin läksärit viikonloppuna ja oli tosi kivaa, kiitos kovasti ihmisille kun tulitte :).


Lentopäivä oli siis eilinen ja jälkeen 10 lähettiin aamulla ajelemaan Helsinki-Vantaalle. Haikeiden heippojen jälkeen turvatarkastuksesta läpi ja yhdellä vaihdolla Frankfurtin kautta perille. Ruokakin oli lentokoneissa hyvää :). Ensikosketus Maltaan oli kostea (täällä on ollut sateisa) ja no.. öh, eipä oikeastaan muunlainen. Pimeetä meinaan oli, kun 10:ltä paikallista aikaa laskeuduttiin ja olin myös hyvin väsy kun en ollut kunnolla stressiltäni kahteen yöhön nukkunut.


Viime yönä sain kuitenkin nukuttua ja herättyäni lähdin paikantamaan kauppaa, että sais vettä ja syötävää, löytyikin aika helpol mut se on sit eria asia kuin helpol sielt löysin mitää, oli meinaas aikas iso :D. Noh, onneks löyty ja sain murua rinnan alle. Sen jälkee lähdinkin yliopistoalueelle täältä ilmaiseks menevällä shuttlebussilla (joku päivä enemmän tästä mestast missä asun) vähän kattelee et missäs se nyt oikee on. Samalla ajattelin katsastaa Mater Dei-sairaalan, koska siellä luultavasti on sitten mun luennot ja selvittääkseni muutamia terveyteen liittyvii asioita. Sairaala oli hieno, mutta ilmeisesti pitänee hoitaa nä terveysasiat jossain terveyskeskuksessa Mosta-nimisessä mestassa, ehkä huomenna sitten etsimään bussia mikä menis sinne. Muutenpa olen sitten rentoutunu tääl "himassa" ja tutustunut muihin asukkeihin.


Huomenna sitten tapaan oppiaineeni "johtajan" Doctor Helen Grechin, jännää! Muuta lähiajan puuhaa on se, että hankin paikallisen puhelinliittymän, jolloin myös pystyisin soittelemaan annetaan vuokralle -ilmoituksiin, 26. päivä meinaas pittäs olla sit joku muu katto pään päällä. Maanantaina sitten alkaa kielikurssi, jolloin on taas vähän enemmän puuhaa ja tutustuu paremmin ihmisiin :).


Ja hei kaikki ystäväiset, mulla toimii netti täällä (ainakin tässä majoitusmestassa) kovin hyvin ja samoin skype (nettipuheluohjelma) ja olen jo jutellut Suomeen useampia hetkiä. Että jos haluaa jutskailla ni sitten vaan osoitteeseen http://www.skype.fi/intl/fi/ ja lataamaan ja asentamaan toi ohjelma. Puhelujen soittaminen toisten ihmisten skypeihin on ilmasta ja tossa toimii myös webbikameravideon lähettäminen. Ts. siis videopuheluja ilmaitteks netin välityksel.

Kuvat ovat:

  1. loputtomat käytävät Frankfurtin lentokentän alla
  2. Air Maltan kone punaisella Maltanristillä varustettun
  3. University Residencen (missä asustelen) shuttle bus
  4. Maltan ihkut vanhat bussit Mater Dein uuden sairaalan edessä

Hmmh, tähän hetkeen ei nyt tuu muuta mieleen, jutskailemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti