perjantai 2. lokakuuta 2009

Long time no ABC - #2 touria, maltalaista ruokaa ja muutto!

Nyt yritän vähän muistella mitä viime viikolla ja tällä viikolla olen puuhaillut. Ensimmäiseksi pitää kuitenkin lätkästä tähän:


kissa

..koska kissat on kivoja ja söpöjä ja ne sanoo miauuuu ja myös hishs ja toisaalta myös saattaa kaivella roskia ja mätkiä toisiaan. Se ei ole niin kivaa. Kissoja on tääl vähä joka puolel, mut ne on yllättävän hyväkuntoisia. Tää kaveri pyörii yliopistolla ja tekee vähän turhankin läheistä tuttavuutta kun tunkee syliin tauoilla. (Ei se sen epälikaisempi/syöpäläisempi ole, jos se on ystävällinen!)



Ohjelmaan viime viikolla kuului ilta muiden vaihtarien kanssa merenrantaraflassa Sliemassa, joka kuuluu varmasti Maltan moderneimpiin kyliin. To 24.9. oli viimeinen touri kielikurssin kanssa (suuntautui Mostaan, Mdinaan ja Rabatiin). Touri oli ihan ok, mutta ilma oli aika tuulinen ja kylmä. Mostassa tsekkailtiin pari kirkkoa. Mdinan ja Rabatin (vierekkäiset kylät) käynnillä käytiin myös roomalaisessa museossa, joka esittelee Maltan roomaalaista aikakautta.


Raflassa



Maltan kieltä - kyltti Mostan kirkon seinässä. Älkää kysykö mitä lukee :D. Pari sanaa noista vaan tiedän suoralt kädeltä.


Viininjuontisysteemi roomalaisessa museossa. Idea oli, että viinistä nautitaan - juominen tällä ei ollut kovin nopeaa.


Taidokasta mosaiikkia roomalaisen villan lattiassa roomalaisessa museossa. Tykkäsin kolmiulotteisesta vaikutelmasta.


Mdina


Pe 25. pvä oli kielikurssin kulturaalinen ilta maltalaisine ruokineen. Ruuat oli ihan okei, mutta mitään erityistä herkkuruokaa ei näiden joukosta löytynyt. Oppaamme kuvaili, että maltalaisilla ei oikeastaan ole omaa ruokakulttuuria, vaan kaikki on aikojen saatossa lainattu ja muokattu hieman omaan makuun sopivaksi. Tosin hän mainitsi, että pikku pupuset ovat maltalaisten mieleen ja niitä syödäänkin asukasta kohden huippupaljon, jos ei maailmanlaajuisella niin ainakin Eurooppalaisella tasolla. Pupua emme päässeet maistamaan, mutta ruoka oli kyllä ihan jees, vaikken mitään yhtä ylitse muiden olevaa ruokalajia pysty nimeämään.


Lautasella jotain lasagnen tyyppistä, sitten on gbejnaa (eli vähän niinkö fetajuusto mist pippurii pääl) oliivei, pottua, lihaa (vähän niinkö lihamureke), piirakkaa ja jotain kasvistahnaa. Ikävä kyllä en muista puoliakaan näiden maltalaisia nimiä.


La shoppailin vähän (ja eksyin löytäen ravintolan jossa grillattiin kokonaista possua) ja muutin tavarani uuteen asumukseen Msidaan. Kuluneesta viikosta ei ole hirveästi sanottavaa, paitsi että yliopistolla on "fresher's week", jonka vuoksi kampuksella on hirveästi kojuja ja sekä paikallisia opiskelijoita että vaihtareita. Oman aineeni opinnot starttasivat eilen ja olen kovinkovin innoissani. Vaihtareilla on ollut kahdet pippalot täl viikolla. Tiistaisiin menin, mutta ainoa anti oli ehkä pariin uuteen ihmiseen tutustuminen ja hieno iiiiso viinilasi (pitihän se ottaa hellään huomaani kun joku oli kadulle jättänänyt). Ei mua oikein toi perusbaarimeininki jaksa kiinnostaa varsinkin kun täällä musiikki on AIKA KOVALLA. Täst johtuen mua ei hirveesti haitannut kun sateen takia ei menty eilisiin pippaloihin ja jäätiin hengailee parin irkun kanssa niiden kämpille. Oli tuhannesti kivempaa höpötelles niiden kanssa ja chillaillessa kuin tiistain pippaloissa :). Mulla on myös lähtenyt vähän hitaasti tä ystävystyminen käyntiin (johtuen mm. muutosta) niin erityisesti sen takii on kiva löytää ees tyyppi tai pari kenen kans jaksaa höpötellä.

Viimeiset kiertelyt vanhalla asuinalueellani Lijassa - kirkko ja patsas sen edessä.



Semmoisia. Huomenna on isot festivaalit Vallettassa, jonne ehkä meen jos olo ei oo liian kipee, oon tainnu vähän vilustua. Toivottavasti menee kuitenkin ohi, kun mulla olis tiedossa sukelluskokeilu meressä sunnuntaina!

Caw!!

2 kommenttia:

  1. Miten on tuo pimeän tulo, aika äkisti vaiko? Ja ulkovalaistus kaduilla pimeän tultua?

    VastaaPoista
  2. Tällä hetkellä pimeä tulee kai joskus 6-7 välillä. Noh, sillai, ei ehkä ihanihan nopeesti, mut melko nopeesti kuitenkin tulee pimeä (ota tosta nyt sit selvää...) Ulkovalaistusta on kaduilla, ei mitään gambiameininkiä :D

    VastaaPoista