torstai 8. lokakuuta 2009

Heipä hei. Tänään onpi 8.10. ja n. viikko kulunut viime kirjoitteluista. Viikossa onkin ehtinyt tapahtua suht paljolti :). 3-4.10. oli suuri tapahtuma Vallettassa (maan pääkaupungissa) nimeltään Lejl Imdawwal = yö valkoinen, joka on aika samantyyppinen kuin taiteiden yö, johon on lisätty ripaus keskiaikaisia markkinoita. Näin mm. flyygelinsoittoa, latinotansseja, taikureita, ilmapallomiehen, pöllöjä & haukkoja, hienoja maisemia ja uskonnollisen seremonian. Olisin halunnut myös mennä parille tourille (joista toinen olis kertonut kaupungin kummituksista), mut kadut oli sen verran tukkees niihin aikoihin ettei huvittanut lähteä möyrimään ihmisten sekaan :). Seuraavana aamuna olisi myös sukelluskokeilu, joten en senkään takia halunnut olla hirveän myöhään. Sukelluskokeilu oli kivaa ja mietin edelleen josko sinne PADI-kurssille menis..



Kerrankin tarpeeksi kermavaahtoa kaakaossani!


Uskonnollinen kulkue, jossa viimeisenä tulee pyhimyksen patsas. Patsasta kuljetetaan ympäri katuja ja ihmiset liittyvät kulkueen jatkoksi lausumaan esipuhujan perässä ja laulamaan. Viimeiseksi patsas kuljetetaan kirkkoon kunniapaikalle. Tämä patsas on kirkossa, joka on omistettu pyhimykselle "Our Lady of Consolation"


Taikuri/tasapainoilija-setä Mr. Alfred. Tällä kertaa uhriksi on joutunut sanomalehti, myöhemmin myös taustalla oleva kitara pääsi tasapainoilemaan sedän leualle.

Katujen vilinää Vallettassa Lejl Imdawwalissa

Öinen maisema Vallettasta Kolmeen kaupunkiin


Jos kalasia enemmän vain nähdä saan..
minä pukeudun kumipukuun ja kumipuku on MUSTA!



Kielikurssimme loppui toissapäivänä eli keskiviikkona ja ehkä vähän haikeinkin mielin. Opettaja oli symppis, ehkä vähän höppänä ukkeli ja haluaisin kyl toisaalta oppia lisääkin kieltä. International School of Languages järjestää mahdollisesti jatkokurssia, mutta ei se ihan ilmasta ois, 210 e pitäis kusmantaa moisesta huvista, että ehkä mä sitten opettelen ihan käytännössä vaan, varsinkin kun kurssin toteutumisesta ei ole mitään takeita tällä hetkellä. Muuten koulujutut alkaa tässä hahmottua, kuten lukujärjestyksenikin, joka ei mikään ihan herkku ole: luentoja lähinnä aamulla ja myöhään iltapäivällä. Mietin myös mahdollisesti jonkin kurssin poistiputtamista, sillä ajattelin ottaa pari kurssia lisää ja alkaa tuntua aika kiireiseltä tä aikataulu jo. Nää extra-kurssit ois Academic Writing in English (sen vuoksi, että nä käyttääkin täällä eri systeemiä koulutöissä, kuin se mitä opettelin samaisella kurssilla Turun yliopistos) ja SPSS-kurssi (SPSS:hän on ihku tilastojenkäsittelyohjelma ja ajattelin että kurssista voisi olla hyötyä kandiani ajatellen, kunhan nyt joskus saisin sen aineiston).



Kampuksen hulinaa Freshers weekillä. Käynnissä perinteinen vesisota
lakiopiskelijoiden ja insinöörien ja arkkitehtien välillä.



Maltalla mikään ei ole kovin kaukana.


Kaktus ja siinä sen hedelmiä "prickly pears". Voin muuten sanoa, että ei kannata poimia noita paljain käsin, kun noista lähtee pienenpieniä piikkejä käsiin, jotka tuntuu samalta kuin lasikuitu. Sitten kun niitä piikkejä nyppii käsistä pois pinseteillä ja kastaa pinsettejä välillä veteen, ei kannata myöskään juoda sitä vettä luultuasi sitä mukia siksi, missä on sinun kamomillateesi (samanlaiseksi muki).

Muuta häppeningiä on tällä viikolla ollut eilinen reissu läntiselle puolelle saarta Golden Bay:lle, jota sanotaan yhdeksi kauneimmista Maltan rannoista. Tänään puolestaan matkasimme Cominon saarelle, joka on inan verran Maltan pääsaaresta pohjoiseen. Ja siis todellakin inan verran, kun hitaalla moottorpaatilla matka kesti noin 20 minuuttia. Comino on oikestaan kasa kiveä, jänniä kalliomuodostelmia, yksi vahtitorni ja ilmeisesti yksi hotelli (joka oli ehkä sil puolel saarta johon ei kurkattu) ja upea laguuni Blue Lagoon. Tosin eipä saarelle paljoa mahdukkaan kun pinta-alaakin on vain 3 neliökm. Kuulostaa aika tylsältä, mutta laguunin kauneus yllätti minut totaalisesti. Tänne palaan vielä uudestaan! Snorklatessa kiinnostavinta oli vedenalaiset luolat, joita toki päädyin vain pintapuolisesti kuikuilemaan.


Golden bay


Comino ja Blue Lagoon


Yllä: Comino - taustalla häämöttää se yks ainoo torni
Alla: Jalkapallon kokoisia meduusoja (? =Jellyfish)



Comino


Comino - se jopa olen minä, joka seisoskelee tuolla kallioiden välissä! :)

Nyt voisin mennä hetkeksi vielä lueskelemaan, huomenna on meinaan kaks tenttiä: maltan (iiks!) ja englannin lähtötasokoe, joka määrittelee pääsisinkö ees tekemään sitä academic writingia.

Tähän loppuun vielä videopätkä, jonka oon kuvannu matkalla Cominolta Maltan pääsaarelle takaspäin. Kallioissa on kivoja muodostelmia ja luolia :). Kirjoittelemisiin!

4 kommenttia:

  1. Uijuijui, kaunista. :)

    VastaaPoista
  2. Hihi :). Joo, tykkäsin tosta Cominosta ihan hirmusti. Vielä on näkemättä toi toinen saari, Gozo, siitä oon kuullu kovasti hyvää juttua :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttavia maisemia mutta puut puuttuvat tyystin, vain pensaita. Siellä hiekkarannoilla onko ne tummat alueet jotain korallin tapaista tai kiveä ja nuo vaaleat hiekkaa?

    VastaaPoista
  4. Joo, puita ei tosiaankaan pahemmin ole. Kielikurssillammekin yksi tyttö vitsaili tyyliin että "Maltan kaikki 4 puuta" :p. Mutta kyl niitäkin löytyy ja oon nähny, ihan meidän yliopiston kampusalueellakin on. Tä nyt kuulostaa siltä, et ne on ihan hirvee harvinaisuus, mut kyl niitä oikeesti näkee :D - ei tosin tuolla Cominolla näkynyt. Se oli tosi karu saari noin muuten.

    Vedessä ne tummat alueet tosiaan on kiveä ja kyllä niihin on joitain korallei tarttunu asustelemaan, mutta väriloisto ei ole mitään päätähuimaavaa. Vaalea on hiekkaa. :)

    VastaaPoista